Una mica d’història
69
page-template-default,page,page-id-69,page-child,parent-pageid-8,bridge-core-2.1.4,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-20.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

Una mica d’història

La nostra família.

Embotits Costabona neix de la tradició familiar de matar porc com a solució de provisió alimentària en època de gran precarietat econòmica. Els avis tenien una botiga a la plaça del poble (a Molló) on a banda de queviures de primera necessitat venien productes elaborats per ells mateixos. En aquell temps, totes les cases mataven els seus porcs per consum propi. Era tradició, a les matances, que els veïns de la casa amfitriona anessin ajudar a matar, desfer el porc, i embotir-lo, a canvi de la vida (s’esmorzava, es dinava i se sopava). No tothom tenia porcs, i moltes cases no disposaven de prou vianda d’un any per altre, i va ser llavors quan la idea de l’avi de vendre’s el seu embotit va anar arrelant. Primer van ser els mateixos veïns els clients de l’avi, més endavant els veïns de la vall de Camprodon, i més tard els autocars amb turistes, que volien participar en directe de la tradició de matar porc i endur-se les primeres botifarres i llonganisses. Amb el temps, ja en són quatre generacions, es va ampliar la producció introduint articles elaborats amb el porc com a ingredient principal, i que a França tenien molta sortida. Així naixerien els patés, i més tard fruit de la incorporació de l’ànec, el magret, i el foie Costabona.

El secret del bon gust de i la qualitat sense competència dels nostres embotits, és el procés d’elaboració i curació. Els nostres productes s’elaboren a partir de la selecció de les millors carns de truja, amanides amb sal, pebre, i espècies naturals. La curació, en els nostres assecadors naturals orientats cara nord per on circula un vent fred i sec característic d’aquesta zona d’alta muntanya, fa que sense afegir-hi fongs artificials, en resulti un producte sa i natural, propi de l’indret on ens trobem, Molló a 1.180 metres d’altura. AL VOSTRE SERVEI! Fabricació: COSTABONA, Ctra. de França S/N a Molló (Girona) Tef. 972.740.384.

Open chat
Embotits i Petès Costabona
Hola!!!
Powered by